dilluns, 16 de març del 2009

La Plis Plau i el drac de Sant Jordi

La Plis Plau observa atentament com la Baliga Balaga explica la llegenda del drac, segons la qual el bou Trico Traco salva la princesa Gori Gori de ser cruspida pel drac Garranyac. Des del dia en què va succeeir aquest fet, a les Muntanyes d'Aquest Cantó -el lloc on viu la Plis Plau-, els enamorats es regalen una rosa com ho van fer el bou i la vaca de la història.

A més d'aquest intercanvi de flors, també es convoca un concurs de conte per celebrar el Dia del Llibre. La Plis Plau hi vol participar amb una història on capgirarà la llegenda del drac: la princesa serà l'heroïna; el Trico Traco, un bou força soca; i el drac, poruc com no n'hi ha més. I la història acabarà a l'inrevés de com es podria esperar.

La Plis Plau arribarà just a temps d'entregar el seu conte dins del termini fixat i, com a recompensa, rebrà una rosa com les que es regalen els enamorats el Dia de Sant Jordi. Guanyarà el concurs la nostra amiga Plis Plau? Això ho hauràs d'esbrinar pel teu compte...

En Pep Molist (Manlleu, Barcelona, 1965) és bibliotecari i sempre ha treballat a la secció infantil de diverses biblioteques públiques, on ha cultivat la seva afició per la lectura i ha desenvolupat la seva gran passió: la literatura infantil. Col·labora amb diversos mitjans escrits i dirigeix una revista de literatura infantil i juvenil. Ha obinigut força premis i ha publicat algunes col·leccions entre les quals destaca la de la vaca Plis Plau, que conta ja amb deu títols diferents.

La Cristina Sardà és la il·lustradora de la Plis Plau. De ben petita ja volia dibuixar i es passava hores i hores asseguda al seu escriptori. Tantes hores s'hi passava que, segons ella mateixa, el meu oftalmòleg i la botiga d'ulleres del barri n'estan agraïts. Ha publicat tant llibres infantils com de text i ha participat en diverses exposicions d'il·lustració per a infants i joves.

Fitxa tècnica:
Text: Pep Molist
Il·lustracions: Cristina Sardà
Edat: a partir de 5 anys
N. de pàgines: 40
ISBN: 978-84-479-1636-8

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada