dimarts, 24 de febrer del 2009

Sant Jordi, la princesa i en Roderic

En una vila envoltada de muralles, la gent viu morta de por perquè un drac terrible té amenaçada la població. Els animals comencen a acabar-se ja que el drac se'ls havia anat menjant a tots, i ni se li havia passat pel cap provar les verdures i hortalisses que el poble li volia oferir. Tot i això, el gran drac continuava demanant més i més aliment.

Finalment, arriba el dia d'oferir l'última vaca que quedava en vida al drac. Veient el panorama, el rei decideix fer un sorteig entre els vilatans, i el que surti escollit s'haurà de sacrificar deixant-se menjar per la fera. Però la sort abandona el rei i el destí sentencia que la princesa serà la següent a visitar el drac per atipar-lo durant un dia més.

En Roderic, el millor amic de la princesa, pensava feia dies com fer fora el drac. Arribat el moment, decideix seguir la princesa de camí cap a la cova on el drac se l'havia de cruspir, amb l'esperança de trobar la manera d'acabar amb la bèstia abans que es mengi a la princesa.

Però en aquesta ocasió, la sort és de part d'en Roderic, i mentre seguia la princesa, es troba amb un valent cavaller, Sant Jordi, al qual li explica el que està succeint a la vila. Sant Jordi decideix acompanyar en Roderic i lluitar contra el drac tots plegats. Com acabarà l'aferrissada lluita per acabar amb el temible drac?

Sant Jordi, la princesa i en Roderic explica la història d'un heroi, que, gràcies a l'ajuda d'un valent cavaller, lluitarà per aconseguir la llibertat del seu poble i, per sobre de tot, per salvar la vida de la seva gran amiga, la princesa. A més, el llibre inclou questions per als més petits amb les quals podem treballar la comprensió lectora i la capacitat visual.

Xavier Blanch, és pedagog, però a més és escriptor, autor de materials escolars, educador, editor... Ha estat el món del llibre Infantil i Juvenil el que li ha donat la màxima notorietat i ha ocupat la major part de la seva vida professional fins al moment. Ha estat director editorial de diverses empreses del país i durant els anys 2001 i 2002 va exercir de president del Consell Català del Llibre per a Infants i Joves, del qual era membre des de l'any 1997. Ha publicat llibres, materials educatius i també un bon grapat de llibres de literatura infantil.

L'il·lustrador Francesc Rovira va néixer a Barcelona l'any 1958 i va anar creixent entre dibuixos i llibres. És un il·lustrador de reconegut prestigi que ha publicat centenars de llibres, jocs i tires còmiques per a revistes i diaris. Com diu ell mateix "Una de les coses que més m'agraden de la meva professió és la sorpresa que m'emporto quan plasmo sobre el paper la idea que em volta pel cap. Si la sorpresa és agradable, la conservo; si és desagradable, l'envio a la paperera. Sense aquest grau d'emoció, la meva professió seria molt avorrida."


Fitxa tècnica:
Text: Xavier Blanch
Il·lustracions: Francesc Rovira
Edat: a partir de 5 anys
N. de pàgines: 32
ISBN: 978-84-479-1956-7

5 comentaris:

  1. Tenen molt bona pinta!! Quan els tindreu a les llibreries?.

    Salutacions!!!

    ResponElimina
  2. A partir de la setmana vinent els podreu començar a trobar a les llibreries i els hi podreu donar una ullada en primera persona.

    ResponElimina
  3. Espero que us agradi aquest llibre que me fet amb moltes ganes i bon humor

    Francesc Rovira

    ResponElimina
  4. jajja no que me fet si no que em fet...

    FR

    ResponElimina
  5. La llegenda de Sant Jordi sempre et descobreix coses noves. I en aquesta versió hi ha un altre heroi, a més de Sant Jordi. El petit Roderic és un xaval molt eixerit (permeteu-me el rodolí fàcil). A mi, m'ha agradat molt escriure aquesta versió de la llegenda. Al Francesc Rovira li ha agradat molt dibuixar-la. Espero que a vosaltres us agradi molt llegir-la. Una abraçada.
    Xavier Blanch

    ResponElimina